Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

8183 прочита 23.10.2011 1Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo Honda Gresini Марко Симончели почина вследствие от раните, които получи след ужасяваща катастрофа на пистата Сепанг, Малайзия. В единадесетия завой на втората обиколка Симончели за миг изпусна контрол над предницата на мотоциклета си, но вместо обичайния в такива случаи завършек в чакъла покрай трасето, машината му пое неуправляем курс надясно, където се сблъска с Колин Едуардс и Валентино Роси. Падането на Симончели беше последвано от преминаването на първия през тялото му без Едуардс да има и най-малкият шанс да го избегне. Тогава американецът също падна тежко, докато Доктора едва съумя да запази контрол над машината си и да продължи невредим.

При катастрофата шлемът на Симончели се отдели и това, заедно с безжизненото тяло на пилота, лежащо върху трасето, подсказваше сериозността на последствията. 

Веднага бяха развени червени флагове, състезанието преустановено и всички грижи насочени към пострадалия състезател. За огромно съжаление, малко по-късно беше съобщено, че Марко не е успял да се пребори с оказалите се фатални наранявания и е починал. 

Съболезнования на семейството и близките на Марко Симончели. Почивай в мир!

Галерия

| 27.02.2016 | EMIL ANGELOV
МНОГО-ЖАЛКО ЗА ТАКИВА МЛАДИ ТАЛАНТИ . ПОЧИВАЙ В МИР МАРКО !

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio