Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Dunlop ще е единственият доставчик на гуми за формата Moto3

3501 прочита 07.06.2011 0Коментара Добави коментар asphaltandrubber.com


Dunlop, IRTA и Dorna сключиха през изминалия уикенд сделка, с която британският производител на гуми се превърна в единствен доставчик на гуми за предстоящия да стартира догодина формат Moto3. Moto3 ще замени през 2012-та досегашния 125-кубиков клас в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.

По идентичен начин, преди да бъде въведен Moto2 формата, Dunlop си осигуриха същия договор за монопол и там. Това, разбира се не е опит на компанията от Албиона да спечели световно господство, а политика, целяща да доведе до намаляване на разходите на отборите, която Dorna неотлъчно следва. Периодът, в който Dunlop ще обуват всички машини в Moto3 е 2012-2014 година, докато договорът им за ексклузивен доставчик в Moto2 беше продължен също до 2014 година. 

Единствено в Кралския клас на MotoGP имаме различен доставчик в лицето на Bridgestone, но навярно организаторите Dorna ще се опитат да заменят японците за Dunlop, за да доведат до край цялата си идея и да сложат трите класа под общ знаменател. Това е идея, която освен намаляване на логистични и други разходи, се вярва, че ще спомогне и за изостряне на конкуренцията между различните отбори на състезателно ниво.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio