Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Представяне

CCW Misfit

7161 прочита 03.05.2011 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

CCW стои за Cleveland CycleWerks, което е името на малка, току-що навлизаща в мотоциклетната индустрия компания, произвеждаща досега само резервни части и компоненти като подизпълнител за други фирми. Misfit пък е името на най-новия модел в постепенно нарастващото двуколесно семейство на американците. Той е малокалибрен – работният му обем е 250 куб. см – каф-рейсър, съчетаващ класически стил със съвременна практичност и, доста изненадващо за американския инженерен гений, функционалност.

Концепцията за Misfit е на Скот Колосимо – създателят на Cleveland CycleWerks. С Misfit той е искал да реализира идеята си за мотоциклет за средностатистическия работещ човек, направен качествено и с добри компоненти, но все пак достъпен, т.е. не трябва да се обира банка предварително. Как е постигнато това? Елементарно. Както всичко останало в Страната на неограничените възможности – от дрехите, та до нещо толкова типично американско като бейзболните топки - и Misfit се прави в Китай преди да се озове на най-големия пазар в света.

Двигател

Двигател

Двигателят, който задвижва малкия каф-рейсър се доставя от китайския производител LIFAN. LIFAN пък е компания, която преди да премине към производството на собствени мотоциклети е правела части за Honda и затова до днес там, в техните заводи, се съблюдават високи стандарти за качество, а с малко въображение едноцилиндровият, четиритактов, въздушно охлаждан, 229-кубиков агрегат на Misfit може да се смята за полу-Honda. Все пак той не е някоя готова заработка, която CCW са купили от китайците, а отделен проект, който се отличава с променени всмукателни и изпускателни показатели, благодарение на което двигателят отговаря на EPA/CARB и EEC стандартите за максимално допустимите количества на отделяните вредни емисии. Към това ексцентриковият вал се характеризира с балансираща крива, която освен че допринася за по-гладката работа на мотора, повишава и неговата производителност.

Всичко това прави мотоциклета лек, икономичен, лесен за поддръжка, следователно надежден и издръжлив. Що се отнася до качеството, то примери, защитаващи претенциите на производителя за високото му ниво са например CDI запалването и свещите NGK, а наличието на кик и електрически стартер окачествява Misfit като всестранно развит модел с голяма гъвкавост на употреба.

Дизайн

Дизайн

Останалото по Misfit се отнася все до стила и визията на машината. От златистата предна вилка – обърната телескопична - през класически решените контролно-измерителни уреди, включващи скоростомер, тахометър, уред за горивото и всички необходими предупредителни сигнални лампи, чак до хромираните стоманени колела с по 36 спици правят от иначе стандартно изглеждащия мотоциклет истинска модерна класика. Други специфични характеристики на Misfit пък го класифицират като каф-рейсър, макар това да е повече на теория, отколкото в действителност и затова няма какво да им обръщаме специално внимание.

Цена: $3195 (няма грешка!)

Трябва да се спомене и изключително добрата автономност на набедения за каф-рейсър мотоциклет, която е над 320 км с един резервоар. Той е с вместимост 18,3 литра. Лично мен тези два показателя ме спечелват като потенциален купувач, още повече, че заразените с ретро вируса двуколесни ме привличат и с визията си. Но в случая има още един жизнено важен реквизит от техническата спецификация на Misfit, който ще спечели и мнозина други за каузата на CCW – това е цената. Misfit струва $3195 чисто нов, а предвид това, че се подготвя и негова 125-кубикова версия, то дори срещу още по-малко пари човек ще може да се сдобие с един мотоциклет, притежаващ индивидуалност в изобилие.

Добрите новини не свършват дотук, защото CCW в момента разширяват дистрибуторската си мрежа и скоро ще обхванат редица страни от ЕС. Към момента най-близката до ЕС и България дестинация, към която желаещите да притежават Misfit могат да се отправят е Швейцария. Знайте обаче, че хомологизацията за европейския пазар на цялата продуктова линия на CCW тепърва предстои да бъде извършена. Това трябва да се случи някъде през настоящия месец. Ето защо избрахме този момент да ви запознаем с поредната новост на две колела, идваща през Атлантика. 

Taбл.1 Детайли ( на снимката CCW Misfit)

Модел Tha Misfit
Категория Модерна класика, ретро, каф-рейсър
Базова цена $3195
Капацитет 229 сс
Мощност 10,5 kW при 7000 об/мин.
Макс въртящ момент 15,8 Nm при 5500 об/мин.
Цилиндри 1
Работен режим 4-тактов
Запалване/Стартер CDI / електрически и кик-стартер
Охлаждане Въздушно
Степен на сгъстяване 9,2:1
Диаметър х Ход на буталото 67,0 х 65,0
Тип трансмисия Механична
Брой предавки 5
Задвижване Верижно
Предно окачване Обърната телескопична вилка
Задно окачване Два газови амортисьора
Предно 90/90–18''
Задно 110/80–16''
Отпред Един диск, Ø 280 мм
Отзад Един диск, Ø 240 мм
Дължина 1930 мм
Широчина 710 мм
Височина 1050 мм
Междуколесна база 1230 мм
Клиренс 273 мм
Сухо тегло 134 кг
Резервоар (резерва) 18,3 л

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio