Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Indian Motorcycle отново смени собственика си; остава американска

4211 прочита 20.04.2011 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Най-старата американска марка мотоциклети официално смени собственика си и вече е притежание на Polaris Industries. Това означава, че Indian Motorcycle остава в американски ръце. Не без значение е фактът, че новият собственик на легендарната марка също има традиции в мотоциклетната индустрия. Polaris Industries притежават Victory Motorcycles, друга щатска компания известна с круизърите си, които успешно се конкурират с Harley-Davidson.

Със закупуването на Indian Polaris търсят да разнообразят и обогатят продукцията си, добавяйки тежестта на името, което е носил и първият американски мотоциклет. Според написаното в прессъобщението за сделката новопридобитата марка ще функционира като автономен бизнес, отделно от Victory, като в същото време ще се възползва максимално от инженерния състав, търговската мрежа и логистичния отдел на по-голямата компания. Всичко това подсказва, че след време идентичността на двете марки може да се размие или, още повече, Indian да бъде напълно "претопен". Бъдещето ще покаже, а засега остава надеждата, че се задава ново възраждане за Indian, които при последния си собственик произвеждаха едва ли не само колекционерски версии на иначе приятно освежения модел Chief.

В Милуоки навярно са следили отблизо развитието на тази сделка, защото Polaris отнема все по-голям дял от традиционните HD клиенти и както изглежда си осигури нова силна карта, придобивайки изконния "враг номер едно" на всички харлита - стария индианец.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio