Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Piaggio превръща Derbi в италианска компания

2884 прочита 08.03.2011 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com

Концернът Piaggio обяви, че планира да реорганизира Derbi. Испанският мотоциклетен производител принципно е базиран в Барселона, но сега висшият мениджмънт на Piaggio е решил да затвори тамошната фабрика и да премести нейните производствени мощности в Италия. Това е сериозен удар по испанската мотоциклетна индустрия, защото страната от Пиренейския полуостров остава без най-значимия си в исторически план производител на мотори.

Само преди два месеца пък Yamaha закри завода си в Испания. Отражението на тези събития се вижда в едно от най-високите нива на безработица в ЕС, цели 21%. Работническите профсъюзи в страната се противопоставят на плана на Piaggio, докато последните, на свой ред, го оправдават със стремежа да се повиши конкурентноспособността на марката Derbi и да се увеличи пазарният й дял. Как точно, не е ясно. 

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio