Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Victory Motorcycles с производство в Индия

3189 прочита 21.02.2011 0Коментара Добави коментар asphaltandrubber.com

Американският производител, чиито мотоциклети са възприемани като най-близката алтернатива на Harley-Davidson, планира да се установи трайно на един от най-големите възникващи пазари - индийския. За целта компанията е разработила специална стратегия за проучване потенциала на мотоциклетния пазар във втората най-населена страна на планетата. Първоначално, във втората четвърт на 2012 година Victory ще започнат да внасят в Индия напълно сглобени и готови за продажба свои мотоциклети. От техните продажби ще зависи дали ще се пристъпи към втория етап - изграждането на завод, където вбъдеще ще се сглобяват мотоциклетите, предназначени за азиатската държава, най-вероятно с части, доставяни от САЩ. Впоследствие целият производствен процес може да бъде изнесен. По този начин мотоциклетите на Victory може да загубят до 30% от сегашните си ценови стойности.

Естествено, тези мотоциклети, които ще бъдат внесени готови в началото на 2012 година ще се продават на сигурна загуба за американската компания, но това, на което се надяват във Victory е да видят реализирани продажби. 

С тази новина се затвърждава тенденцията големите мотоциклетни производители да местят производството си зад граница. Интересно е и, че все по-често избраната дестинация е Индия. Там фабрики вече имат Honda, Kawasaki, Suzuki и KTM, а се очаква и BMW скоро се присъедини към тях, докато Ducati са се насочили към Тайланд.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio