Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Sherco показаха мотоциклета, с който ще участват в Moto3

2867 прочита 16.02.2011 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Неголемият френско-испански мотоциклетен производител Sherco представи мотоциклета си за Moto3 шампионата, който ще замести 125-кубиковия клас в MotoGP през 2012 година. Концепцията Moto3 набира скорост и привлича все повече нови имена в списъка с бъдещи участници, където фигурират още Honda и KTM например.

Последното попълнение в споменатия списък е това на Sherco в лицето на техния състезателен прототип MR3 GP11. Френско-испанската компания традиционно е замесена в различен род състезателни надпревари с оф-роуд характер и това ще е първият й досег с пистовия мотоциклетизъм. Колкото до инициалите MR в името на мотоциклета - те стоят за Moro Racing - отборът на Франко Моро, с който Sherco са се съюзили в стремежа си за успешно участие в Moto3. Същият този Франко Моро е бивш механик на Aprilia, работил по машините на Биаджи, Капироси и Роси, а после и по тези на Карлос Чека и Кейси Стоунър, спомогнали за многото успехи на своите ездачи.

Sherco MR3 GP11 е базиран около собствения SE 2.5i-FR 250-кубиков двигател на компанията, който Моро е модифицирал за пистова шосейна експлоатация, като е прибавил към пакета свое шаси. Резултатът е налице. Мотоциклетът ще е напълно готов към края на настоящия месец, а заинтересованите отбори ще могат да го поръчат в конфигурации с различни спирачни системи, окачване и колела.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio