Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Нова марка американски мотоциклети стартира до няколко месеца

3740 прочита 31.01.2011 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

US Highland се казва най-новата марка американски мотоциклети, която предстои да пусне в продажба колекцията си от седем мотора и едно ATV. Това трябва да стане в рамките на следващите няколко месеца, докато положителния отзвук от проведените тестове на новите машини не е забравен. Всъщност търговската част от дейността на US Highland вече можеше да е в ход, ако не беше трагичният инцидент с три от водещите фигури в компанията, които загинаха при самолетна катастрофа през юли миналата година. Въпреки това нещастие, сполетяло US Highland твърде скоро след нейното сформиране, компанията от Тълса, Оклахома продължи да набира сила, съумявайки да си осигури нужните спонсори за обезпечаване на производството.

Интересен факт около произхода на тази нова мотоциклетна компания е, че тя действително е колкото американска, толкова и шведска. US Highland е регистрирана и базирана в САЩ, но наследява основаната в Швеция през 1997 година Highland Motorcycles AB; управленската власт е в ръцете на Бенгт Андерсон - бивш изпълнителен директор на Husqvarna. Президент на US Highland пък е друг швед - Матс Малмберг.

С пълната моделна гама на US Highland може да се запознаете оттук. Мотоциклетите изглеждат доста свежо и различно, както ще се убедите, в същото време някак наистина по американски. Всичко по тях се прави във фабриката на компанията в Тълса, дори двигателите - едно- и двуцилиндрови (V-образни) с различни кубатури. Така се печели уважение, стига привнесени агрегати Rotax, Yamaha или каквито ще да са там.

Особено ще се зарадват почитателите на мотокроса, защото половината обявени модели спадат именно към този клас. Впечатление прави и още нещо - малкият капацитет на горивния резервоар, 1,6-2,0 галона (при това американски галони, не имперски), т.е. под 8 литра (???), за всички предложения в каталога на компанията. Независимо, че повече от каквото и да било ценя обема на резервоара при един мотор, може би само след външния вид..., наличието на централна стойка..., и цвета, с огромно нетърпение очаквам да видя продукцията на US Highland на бял свят.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio