Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

В MotoGP: край на партньорството FIAT-Yamaha

3107 прочита 04.01.2011 0Коментара Добави коментар asphaltandrubber.com

Италианският автомобилен концерн FIAT официално прекрати спонсорската си подкрепа за заводския отбор на Yamaha в MotoGP. Японците са изправени пред криза след като FIAT и техните пари последваха Валентино Роси, който напусна отбора след края на сезон 2010. 

FIAT станаха генерален спонсор на Yamaha през 2007 година, която беше преходна за формата MotoGP заради преминаването към 800-кубиков работен обем на мотоциклетите. С включването си в най-големия мотоциклетен форум италианският автомобилен производител търсеше привличането на по-млада клиентела, отколкото може да се осигури с подобно участие във Формула 1.

Не е тайна, че в основата на сделката за спонсорство между компанията от Апенините и вторият по големина японски мотоциклетен производител стоеше фигурата на Валентино Роси, който FIAT отчаяно се надяваха да видят в подопечната си марка Ferrari. Това беше заветната цел на италианците - да си осигурят услугите на Доктора за скудерия Ferrari. Последният обаче показа, че още не е разлюбил двуколесните и премина в друга скудерия - Ducati. По този начин за FIAT партньорството с Yamaha загуби смисъл и ето до къде доведе това. След четиригодишно успешно сътрудничество и три спечелени световни титли при пилотите, считано от този уикенд, отборът от MotoGP FIAT-Yamaha вече не съществува.

Дали новият световен шампион ще успее да осигури подписа на нов толкова мощен спонсор? Може би SEAT? Едва ли.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio