Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

9-ти януари 2011: за първи път в историята електрически мотоциклет ще се състезава срещу такива с ДВГ

2429 прочита 12.12.2010 0Коментара Добави коментар fasterandfaster.net

Предизвикателството вече е отправено. Чип Йейтс и неговият отбор Swigz Racing (SWIGZ.COM), които твърдят, че са разработили най-мощния и технологично усъвършенстван електрически супербайк, ще се изправят срещу поклонниците на старата вяра и тяхното върховно божество - двигателят с вътрешно горене. 

Чип Йейтс и отборът му бяха засегнати от новото правило за максимално допустимо тегло на мотоциклетите, участващи в TTXGP и FIM e-Power сериите. Новата миза там е 250 кг, докато електкрическият мотоциклет, приютяващ 194 к.с. в туловището си, тежи нескромните 266 кг. Това оставя Swigz Racing извън двата официални състезателни форума за алтернативно задвижвани двуколесни. По ситуацията Йейтс коментира, че явно организаторите на споменатите надпревари, с поставянето на новото ограничение, насърчават повече развитието на скутерите, отколкото това на електрическите супербайкове. Той е уверен, че тяхната машина е най-добрият пример за електрически състезателен мотоциклет и изтъква предимството, което тя има пред своите себеподобни по отношение на мощността.

Ето защо, когато идва поканата от WERA Motorcycle Roadracing за участие в WERA Pirelli Sportsman Heavyweight Twins Superbike класа, наравно с мотори като Ducati 1198 и KTM RC8, то Чип Йейтс и Swigz Racing без колебание приемат. В момента те работят върху увеличаване на мощността на електрическия двигател и до датата на първото състезание трябва да са прибавили още 15-20 к.с. към досегашните 194, за да се подобри съотношението мощност:тегло на електробайка и той да бъде рамо до рамо с безмилостната конкуренция, бълваща бензинови изпарения.

Това ще е първото в историята състезание на електрически и бензиново задвижвани мотоциклети. То ще се проведе на 9-ти януари 2011 година на California Speedway. 

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio