Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Triumph нямат спиране: новият турър Trophy шпиониран

3287 прочита 21.11.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

След дебюта на новия Tiger 800 и осъвременяването на прашасалия Speed Triple, британският мотоциклетен производител, съдейки по шпионските снимки и изтеклата информация, продължава да обновява продуктовия си каталог. Сега на преден план е новият макси турър Triumph Trophy, с който компанията от Албиона ще се противопостави на BMW и японските предложения в този клас.

Снимките на все още необявения мотоциклет са направени в Испания по време на пътните тестове, които Triumph провеждат там. От видяното може веднага да се заключи, че и този нов модел на британците прилича на съответния модел на BMW, с който ще се конкурира. Също като при Tiger 800 и F800GS. Тук обаче още няма да посочваме имена, защото има много неизвестни около туръра на Triumph – например какъв ще е обема на двигателя. При всички положения той ще е не по-малък от 1200 куб. см, а вероятно и повече, за да има шанс срещу 1400-кубиковото Kawasaki Concours и дори очакващата се по-мощна - 1600 куб. см - конкуренция в лицето на BMW. Поне за момента обаче предложението на баварците в макси турър класа е K1300GT. Големият агрегат

В сравнение с предшественика си новото Trophy, освен двигателя, ще има изцяло нова скоростна кутия, съчетана с карданна вторична предавка – нещо задължително при този тип мотоциклети. Проектирането на новия модел почива изцяло върху способа на „белия лист”, избран вместо алтернативата да се подобрява и надгражда вече съществуващата стара версия на Trophy. Всичко ще е ново, като изключим няколкото компонента по двигателя, наследени от стария 1050-кубиков негов вариант. Солидното шаси ще е от кована алуминиева сплав, с място за подрама, поддържаща допълнителни килограми полезен товар – повече багаж или по-тежък пътник. Задното окачване, традиционно за марката, е с едностранен шарнир, а отпред виждаме обърната телескопична вилка за подобрен контрол над машината. Очаква се ABS-ът да бъде към стандартното оборудване.

Triumph разработват Trophy поне от три години и той ще бъде може би най-значимият модел за компанията откакто Daytona се появи през 2006 година. Очаква се да влезе в продажба късно през 2011 година като модел за 2012-та. Все още има една година чакане.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio