Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Ducati прекратява участието си в World Superbike сериите от 2011 година.

2489 прочита 31.08.2010 0Коментара Добави коментар bikesportnews.com

Новината, че Ducati напуска втория най-популярен пистов шампионат по мотоциклетизъм не е неочаквана. Напротив, след дълго надлъгване с организаторите на сериите Ducati най-накрая обявиха това, което през последните седмица-две изглеждаше като все по-вероятния изход от конфронтацията. И така, считано от 2011 година Ducati спират участието на заводския си отбор в този състезателен форум. Официалната позиция на италианския производител е, че Superbike шампионата все повече се доближава към използването на мотоциклетни прототипи вместо да се заложи на традицията, която допуска използването само на серийно произвеждани машини. Точно това е и основополагащата идея, родила формата, по който се провежда World Superbike сега.

Догодина все пак няма да липсват дукатита в SBK, но те ще са само в частни сателитни отбори като Althea Ducati. От Болоня се чуват обещания, че тези отбори ще бъдат снабдявани с най-актуалните технологии и компоненти за техните мотоциклети, тъй като вече няма да има пряка конкуренция със заводския отбор на Ducati. Междувременно средствата от поддържането на отбор в SBK шампионата ще бъдат пренасочени към развитието на новата концепция за хиперспортни мотоциклети, по която работят инженерите на компанията. Това ще са модели, произвеждани както в цивилна, така и в пълна състезателна спецификация, т.е. буквално във вариант, който иначе би се състезавал в World Superbike сериите. Последното изрече лично президента и изпълнителен директор на Ducati Габриеле Дел Торчио.

Освен милионите дукатисти най-необлагодетелствани от този развой на събитията са все още настоящите пилоти на скудерията Нориюки Хага и Майкъл Фабрицио. Те ще трябва да си търсят място под слънцето за сезон 2011.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio