Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Китайският производител Neco предлага евтина алтернитива на скутерите Vespa.

3176 прочита 29.08.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Neco Italia се казва предложението на китайците, възраждащо лика на Vespa N от далечната 1959 година. Откъм дизайн Neco са следвали класическите линии на оригинала. Копирано е почти всичко, дори едностранната предна вилка така характерна за веспите. Ретро излъчването обаче е допълнително подсилено от азиатците при обособяването на багажното отделение в предницата на скутера, а не под седалката. То е под формата на място за резервна гума. 

Двойникът на Vespa N съществува в две версии - 50- и 125-кубикова - и двете с автоматични скоростни кутии и четиритактов режим на работа. Разликата е в това, че по-малкият вариант е с карбуратор, а по-големият се възползва от система за директно подаване на горивото. 

Neco Italia вече е в продажба, засега само във Франция доколкото ни е известно. Цената му там възлиза на 1930 евро за този с 50-кубиковия агрегат и 2399 евро за по-мощния. Vespa са на светлинни години от тези ценови стойности за техните скутери. Разбира се, който държи на марката трудно ще предпочете по-евтиния дубликат. Neco Italia е за всички останали.

Очаква се дебют на модела и в Източна Европа.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio