Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Потвърдено: Moto3 заменя 125-кубиковия клас и слага край на двутактовата ера в MotoGP през 2012.

3023 прочита 22.08.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Миналата седмица беше седмица на новини, които вече не бяха съвсем новини при официалното им разкриване. В духа на мегаексклузивния трансфер на Валентино Роси от Yamaha в Ducati, за който всички знаехме отпреди месец и половина, по същото време FIM излязоха със своя "новина". Отново нещо, за което се говореше полугласно от известно време насам получи очаквано потвърждение. Иде реч за следващия етап от промени в MotoGP, засягащи реорганизания на световния шампионат по мотоциклетизъм, а именно - заместване на 125-кубиковия клас с новия Moto3.

От сезон 2012 в Moto3 ще гледаме само четвъртлитрови машини с четиритактов режим на работа. Промяната е от историческо значение, защото ще бележи края на двутактовата ера в пистовия мотоциклетизъм. Неизбежна крачка в посока към прогреса и развитието на двуколесния моторен спорт, колкото и да не се иска на част от феновете. 

Освен всичко друго новите 250-кубикови мотоциклети ще бъдат конструирани според налагания от FIM унифициран стандарт за максимален диаметър на цилиндрите от 81 мм. През 2012 година това ще бъде присъща техническа характеристика на машините във всичките три състезателни класа.

С въвеждането на Moto3 се търси намаляване разходите на отборите по участие в шампионата и засилване на конкуренцията, същото което важеше и за Moto2 при подмяната на предишния 250-кубиков клас.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio