Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете M2R

3668 прочита 12.05.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

M2R е сравнително млада и много перспективна австралийска компания, която произвежда мотоциклетни шлемове, кожени якета и ръкавици. Сега ще засегнем въпроса с шлемовете, а някой друг път ще ви запознаем и с останалите елементи на защитната екипировка от тази марка.

M2R са ражда като идея преди 15 години. В резултат на всеотдаен тежък труд, днес компанията се е превърнала в значим играч на пазара за мотоциклетни шлемове в района на Австралия, двете Америки, части от Азия и Европа. Екипът на фирмата е постигнал това чрез усилено маркетиране и благодарение на дивидентите от участието на M2R в състезателни надпревари по цял свят.

За каските с тази марка са характерни малко или повече стандартен дизайн, много богата цветова гама и оригинални графични решения, предложени от дизайнера Antman. При активите влизат възможността интериорът да се вади и почиства, добрият комфорт и лекото тегло, докато единствен техен контрапункт са биещите на очи със своята изпъкналост въздуховоди, които, по моя лична преценка, загрозяват външния облик на някои модели от линията шлемове на M2R. Още повече, че се използва вид двустранно тиксо за закрепянето им на място, а това не е най-удачният способ за сглобяване на нещо, което следва да впечатлява със здравината си. Иначе, като оставим този факт настрана, каските M2R са качествен продукт, при който корпусът е изграден от термопластична смола, поликарбонати или в случая на високоразредните модели като Velocity - комбинация от тези два материала и ABS, преплетени с нишки стъклопласт, добавян при термичното обработване на отливката. Тази комбинация от сплави е запазена марка на M2R под името FICORE. Към характеристиките, отнасящи се до безопасността можем да добавим системата за закопчаване D-ring, на която се залага повсеместно при шлемовете на този производител.

Цялата гама на австралийците принципно отговаря на стандартите DOT и Snell М2005, а в зависимост от конкретния пазар вероятно и на други стандарти. Цената им е от средна до средно висока. Не се разпространяват в България.

Velocity Cyborg

Velocity Cyborg

Факти за M2R

Характеристики
материали
 » фибростъкло
±
 » кевлар
-
 » поликарбонат ABS ±
 » термопластична смола
+
 » въглеродни нишки
-
 » други
-
стандарти
 » DOT
+
 » ECE
?
 » Snell
+
 » други
?
детайли
 » разпространение у нас
-
 » цена

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

GP-1 Aztec

GP-1 Aztec

TT Comp PC-2

TT Comp PC-2

901 (flip-up)

901 (flip-up)

280 Urban PC-6

280 Urban PC-6

Metro

Metro

REV-X3 Rabid

REV-X3 Rabid

Genesis Demolition

Genesis Demolition

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio