Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Ducati са подали документи за патент на мотоциклетна конструкция без рама.

2444 прочита 24.03.2010 0Коментара Добави коментар asphaltandrubber.com

В преследване на прогреса италианският мотоциклетен производител Ducati е стигнал до извода, че двуколесните машини на бъдещето ще са без рама. Със своето заявление за патент на мотоциклетна конструкция без рама, под номер US 2009/0308677 A1 и проект, озаглавен "Опростен мотоциклет", италианците демонстрират визия за това същото бъдеще, към което са устремени. Първите два символа от номера на заявлението за патент пък ни подсказва, че всичко това се случва в САЩ - страна, носител на прогреса в световен мащаб.

Решението на Ducati, заложено в проекта, е всички детайли от шасито да се захващат с болтове към двигателя, играещ ролята на основен носещ елемент, но този път "основен" с главно "О". И ако рамата традиционно е скелета на всеки мотор, то идеята на компанията от Болоня в никакъв случай не може да се определи като такава за двуколесно мекотело. Резултатите от евентуалното въвеждане на тази технология биха били намаляване на теглото, съответно по-добро съотношение тегло:мощност и, разбира се, по-ниска цена за крайния потребител.

Очакванията за становището на компетентната в случая патентна служба - USPTO - са, че по-скоро предложението на италианците няма да издържи, но все пак ни дава ясна представа накъде върви марката Ducati. 

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio