Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Ето го и него: дългоочакваният реновиран Yamaha XT1200Z Super Tenere.

3165 прочита 25.02.2010 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Японците от Yamaha най-накрая дадоха на мотоциклетното съсловие, това което то отдавна чакаше с нарастващо нетърпение - следващо поколение на емблематичния приключенски турър Super Tenere. Пълното име на преродения мотоциклет е XT1200Z Super Tenere. С него японците ще борят доминиращият максиендуро сегмента R1200GS на BMW. 

Новото Super Tenere се задвижва от 1200-кубиков двуцилиндров редови DOHC двигател с горивен инжекцион и водно охлаждане. Клапаните са по четири на цилиндър, конските сили - 110 при 7250 об/мин., въртящият момент възлиза на 114 Nm при 6000 об/мин., а скоростната кутия е шестстепенна. Най-същественото, обаче, е карданното задвижване, с което моделът се е сдобил. Освен това спирачната система е унитарна UBS с интегриран ABS, тристепенен тракшън контрол и допълнителна опция от два режима на каране - спортно и туристическо. Въобще всичко свързано с комфорта е регулируемо при XT1200Z, факт, който намира някакво отражение в масивните 261 кг сухо тегло, обявени от производителя. Горивният резервоар пък е проектиран да побира 23 литра, така че с малко фантазия и като прибавим акумулатора, маслото, антифриза и още това-онова можем да дръпнем чертата на 300 кг в състояние "готов за каране". За такива като мен все пак си има XT660Z Tenere, тъй че да ни е честит и новият Super Tenere. 

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio