Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Рали Дакар с 50% шанс да се върне на Черния континент догодина.

2750 прочита 31.01.2010 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com

Новината идва лично от директора на ралито Етиен Лавин. Според него съществува реална възможност състезанието да се върне към своите корени, които са дълбоко посети на африканска земя. Този път това може да стане, като се избере маршрут през сравнително по-безопасните територии на Тунис, Либия и Египет, което няма да е новост за надпреварата. В тези страни няма мини, както е в Западна Сахара, но също така не са непознати за терористите. Избирането им, обаче, е вероятно единствения компромисен вариант между сегашната алтернатива с Южна Америка и традиционния маршрут в Западна Африка.

Последните две издания в Аржентина и Чили се оказаха изненадващо успешни за рали Дакар, главно заради политическата сигурност и топлия прием на местните жители. Проблемът идва от това, че Атлантическия океан между Европа и Южна Америка поставя нови финансови препятствия пред многобройните европейски частници, които винаги са олицетворявали същинския дух на надпреварата.

В момента организаторите на състезанието имат официални писмени покани за неговото провеждане както от Аржентина и Чили, така и от споменатите три северноафрикански държави. Шансът е 50:50, а призивът на все повече фенове е да се запази и сегашния вариант на ралито като отделна проява.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio