Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Мотоциклетната екипировка Dainese вече няма да се прави в Италия.

3377 прочита 25.01.2010 0Коментара Добави коментар asphaltandrubber.com

В официално прессъобщение до медиите италианският производител на мотоциклетна екипировка Dainese обяви, че затваря фабриката си в Молвена и изнася целите си мощности в Тунис. Северноафриканската държава приютява две фабрики на Dainese към момента, в които работят около 500 души. Не се споменава дали ще бъде открита нова или само ще се отворят допълнителни работни места във вече съществуващите. Този ход идва като мярка за борба с икономическата криза и за да се намалят цените на ексклузивната екипировка като се пести от по-евтиния труд в Тунис.

Последната година е донесла големи загуби на компанията и затова в Молвена ще остане съсредоточен единствено отдела за проучване и развитие. Dainese ще поддържат в централата си и малочислен производствен персонал, които ще се занимава с обезпечаване нуждите на Валентино Роси, Хорхе Лоренсо и Макс Биаджи от първокачествени предпазни кожени екипи.

Опасност да загубят работата си има за между 80 и 250 служители от производствения отдел в Молвена.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio