Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

BMW обяви война на Япония в класа на еднолитровите суперспортни мотоциклети.

2454 прочита 25.12.2009 0Коментара Добави коментар fasterandfaster.net

BMW са толкова уверени в качествата на своя S1000RR, че си позволиха открито да обявят война на Голямата четворка от Япония. В лицето на S1000RR Европа наистина има достоен защитник, но немците освен да предизвикат открито обединените усилия на четирите най-мощни мотоциклетни производителя в света, претендирайки да им отнемат значителен дял от най-важния за еднолитровия спортен клас пазар - европейския - дръзват да нахлуят и на японския. Агресивната експанзия на BMW е подплатена не само от безупречните качества на тяхната машина, а и от мащабна рекламна кампания, целяща създаването на тясна връзка с младите мотоциклетни почитатели в Япония. BMW са възложили разработването на серия от художествени изображения, съчетаващи японския манга стил, пресъздаден от илюстратора Франк Графе, и фотографиите на Рене Нюман. Използвано е модерното мрачно направление в мангата заедно с елементи от японската калиграфия или така нареченият стил Biomega, на който Графе е заложил.

Всичко дотук е много добре, афишират се големи амбиции, но BMW трябва да успокоят малко страстите, защото всеки от японските мотоциклетни производители е с десетилетия натрупан опит в правенето на високотехнологични спортни машини, десетилетия опит в повече от този на немците. Колкото и да е добър S1000RR, а той категорично е такъв, няма сила да разклати сериозно японската доминация в този клас. Внушаваните чрез комиксовата манга кампания агресивност и скорост, а и изграденият силно апелиращ към младите мрачен ореол на лош герой несъмнено ще донесат дивиденти както за модела S1000RR, така и за имиджа на марката BMW в двуколесните среди. Това, разбира се, ако при действителната си среща с R1, Fireblade, ZX-10R и GSX-R1000 европеецът съумее да се представи по-добре от тях. Съмненията са много, най-вече след слабия сезон на BMW в Superbike шампионата, където се залагаше на същата платформа като на S1000RR. Не в толкова близка връзка, но и отказът от проекта по влизането на баварците в MotoGP също подкрепя нашите съмнения.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio