Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

байКултура

Най-големите мотоциклетни клубове извън закона

23129 прочита 24.06.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

Мотоциклетен клуб е организация на посветени мотоциклетисти, които се обединяват заради своето другарство с цел: сила на числеността, компания за езда, обмяна на опит и обучение, социализация и, в някои случаи, престъпна дейност. Като цяло мотоциклетните клубове се характеризират с голямото многообразие на своите организация и цели. Тук ще се съсредоточим върху тези мотоциклетни формирования, които са поставени извън закона. Само в САЩ има над 300 такива мотоциклетни клубове, чиято членска маса варира от 5-6 до над 2500 човека. През последното десетилетие влиянието на няколкото най-мощни мотоциклетни организации се разпростря и в Европа, Австралия и Нова Зеландия, където оперират техни клонове. Това извиква нуждата от внимание, което ние сега ще насочим точно върху тези най-големи мотоциклетни клубове извън закона. Те се превръщат във все по-значим фактор в престъпния свят и печелят позиции в класацията на потенциалните заплахи за обществения ред. Последното важи най-вече за САЩ, но за съжаление тази престъпна издънка на мотоциклетното движение се доближава и до нашите граници.

По азбучен ред следват визитките на седемте най-влиятелни сред мотоклубовете с активна престъпна ангажираност:

Bandidos MC (Бандити МК)

Bandidos MC (Бандити МК)
Bandidos MC (Бандити МК) - един от двата най-мощните клуба извън закона. Членовете му са между 2000-2500 в общо 14 държави по света. Само в САЩ действат 900 негови члена, организирани в 93 клона. В досието им влизат транспортиране и пласиране на кокаин и марихуана, производство и разпространение на метаамфетамини, търговия с оръжие, изнудване. Bandidos са най-активни в южните щати, Средния Запад и по западното крайбрежие на САЩ, а в международен план - Канада, Австралия, Скандинавските страни и Германия. Следващата цел на клуба е да се установи в Русия, Източна Европа и Индокитай.
 
 Основан:
 1966 г.
 Място: Сан Леон, Тексас, САЩ
 Основател: Доналд Юджийн Чембърс
 Етнически състав:
 бели и латино
 Съюзници: Mongols, Outlaws и Vagos
 Врагове: Hells Angels и други по-малки клубове
 

Black Pistons MC (Черни бутала МК)

Black Pistons MC (Черни бутала МК)
Black Pistons MC (Черни бутала МК) - дъщерен клуб на Outlaws MC, основан в Германия преди по-малко от 10 години, но бързо разширяващ своята сфера на влияние. Членската му маса в САЩ възлиза на около 200 индивида, пръснати в 20 щата и организирани в 70 клона. Голям брой клонове има още в Белгия, Канада, Норвегия, Великобритания и Полша. Буталата са замесени в транспортирането и пласирането на наркотици, изнудване, измами, нападения и кражби. Членската им база служи за набор на потенциални пълноправни Outlaws, на които Black Pistons MC вършат „мръсната работа".
 
 
 
 
 Основан:
 2002 г.
 Място: Германия
 Основател: н/д
 Етнически състав:
 н/д
 Съюзници: Outlaws, Bandidos и Mongols
 Врагове: Hells Angels и други по-малки клубове
 

Hells Angels MC (Адски ангели МК)

Hells Angels MC (Адски ангели МК)
Hells Angels MC (Адски ангели МК) - най-могъщата мотоциклетна организация в света с над 3000 члена в 27 страни. Hells Angels MC представляват заплаха за реда на цели шест континента с международните си клонове в Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия, ЮАР, Русия и много други европейски страни. Повече от 800 са членовете на клуба само в САЩ. Там те са организирани в 92 клона, а в световен мащаб клоновете наброяват 230. Транспортиране и разпространение на марихуана и метаамфетамини, кокаин, хашиш, хероин, LSD, екстази и други фармацевтични продукти са сред основните престъпни дейности на мотоклуба. Hells Angels MC са въвлечени още в изнудване, нападения, пране на пари, кражби на мотоциклети и дори убийства. Интересно е, че въпреки съюза си с Арийското братство и други пронацистки организации мотоциклетният клуб, приемащ почти изключително само бели членове, е в съюз и с колумбийския наркокартел на Кали, както и с други мотоциклетни клубове с латино характер. Друг любопитен факт е, че след обединението на Bandidos, Mongols и Outlaws Hells Angels загубиха във войната с тях водещите си позиции в западните щати, откъдето клуба води началото си. Сега те са най-влиятелни по източното крайбрежие на САЩ, както и в Австралия и Нова Зеландия.
 
 Основан:
 1948 г.
 Място: Фонтана, Калифорния, САЩ
 Основател: Ото Фридли
 Етнически състав:
 бели
 Съюзници: Арийското братство, картела Кали и други по-малки клубове
 Врагове: Outlaws, Bandidos, Mongols и Pagans
 

Mongols MC (Монголи МК)

Mongols MC (Монголи МК)
Mongols MC (Монголи МК) - считан за един от най-насилствените мотоциклетни клубове. Пълноправните му членове са между 500-600, а кандидати (prospects) да влязат в организацията са още около 1000, гравитиращи покрай титулярите ентусиасти. Mongols MC се занимават с нападения, изнудване, разпространение на наркотици, обири, пране на пари и убийства в защита на своята репутация. Те са най-голяма заплаха за закона в западните и югозападните щати. Разполагат със свои клонове в Мексико, Канада и Италия. Заедно с Outlaws и Bandidos са част от могъщия съюз, противопоставящ се на Hells Angels.
 
 Основан:
 1969 г.
 Място: Монтебело, Калифорния, САЩ
 Основател: н/д
 Етнически състав:
 латино, индианци и бели
 Съюзници: Outlaws, Bandidos и Vagos
 Врагове: Hells Angels и други по-малки клубове
 

Outlaws MC (Разбойници МК)

Outlaws MC (Разбойници МК)
Outlaws MC (Разбойници МК) - поредният голям мотоциклетен клуб с организирана престъпна дейност, включваща производство и разпространение на метаамфетамини, транспортиране на кокаин, марихуана и екстази, търговия с оръжие, изнудване, сводничество и склоняване към проституция, палежи, нападения, пране на пари, отвличания и убийства. Outlaws MC са един от мотоклубовете с най-богат арсенал подсъдни занимания в криминалното си досие. Те оперират главно в района на Големите езера, Средния запад и по-малко по източното крайбрежие. Клонове на клуба има в общо 13 държави по света, а само в САЩ те са 86, включващи 700 члена. С международните си попълнения Outlaws MC наброяват над 1700 човека.
 
 Основан:
 1935 г.
 Място: МакКук, Илинойс, САЩ
 Основател: н/д
 Етнически състав:
 бели и латино
 Съюзници: Bandidos, Mongols, и Black Pistons
 Врагове: Hells Angels, Pagans и други по-малки клубове
 

Pagans MC (Езичници МК)

Pagans MC (Езичници МК)
Pagans MC (Езичници МК) - мотоциклетен клуб извън закона, занимаващ се с разпространение на наркотични вещества, търговия на оръжие, изнудване, склоняване към проституция и пласиране на крадени вещи. Пълноправните членове на Pagans MC са около 350-400 и доста повече кандидати на изпитателна „служба". Клубът е активен предимно по източното крайбрежие на САЩ, където си съперничи с Hells Angels независимо от останалите големи клубове.
 
 
 
 
 
 Основан:
 1959 г.
 Място: Мериленд, САЩ
 Основател: Лу Добкинс
 Етнически състав:
 преимуществено бели
 Съюзници: Арийското братство, мафията на Питсбърг
 Врагове: Hells Angels, Outlaws и мафията на Филаделфия
 

Vagos MC (Скитници МК)

Vagos MC (Скитници МК)
Vagos MC (Скитници МК) - мотоциклетен клуб с около 300 членове в САЩ и Мексико, където те представляват нарастваща заплаха за закона в района по границата, както и в щатите Орегон, Невада и Хавай. Ангажирани са с производство и разпространение на метаамфетамини, изнудване, застрахователни измами, пране на пари, кражби и убийства.
 
 
 
 
 Основан:
 1965 г.
 Място: Сан Бернардино, Калифорния, САЩ
 Основател: н/д
 Етнически състав:
 латино и бели
 Съюзници: Bandidos, Mongols и мексиканската мафия
 Врагове: Hells Angels и други по-малки клубове
 

Клубният елек

Това бяха визитките на най-влиятелните мотоциклетни клубове, поставени извън закона. Вместо заключение ще ви предложа няколко ориентира как да идентифицирате клуб, който е въвлечен в организираната престъпност. Най-лесно това става по емблематичните клубни елеци, които носят герба и мотото на съответния клуб, но освен това са украсени с набор от други допълнителни реквизити. Тяхното разчитане ще ви даде пълна информация за принадлежността на клуба към криминалния контингент. Разбира се, това само при условие, че мотоциклетистите носят своя клубен елек. При някои от споменатите клубове това е напълно задължително при всякакви обстоятелства, други обличат този своеобразен моден аксесоар само при конкретни случай, за да избегнат проблеми с властите и вражески организации. Трети пък забраняват носенето на тази свещена дреха в четириколесни превозни средства, което се счита за неуважение. Елекът остава собственост на съответния клуб и се прибира от него, ако притежателят му напусне или бъде изключен от организацията. Загубата на такъв елек може да носи тежки последствия за имащия това нещастие. И така:
  • Нашивка „1%" или „1%er" символизира, че приносителят е криминално проявен и член на един от големите мотоциклетни клубове. Малки клубове нямат право да носят такава нашивка.
  • Нашивка с числото 13 - тя показва, че приносителят на елека използва марихуана, защото „М" е тринадесетата буква от азбуката.
  • Нашивка „FTW" - „F--k the World". Често се среща и като татуировка.
  • Нашивка от типа „AFFA" - „Angels Forever, Forever Angels" показва принадлежността на приносителя към Hells Angels или друг клуб според инициалите.
  • Нашивка „IMO" - „In Memory Of". Носи се за възпоменание на починал член на клуба.
  • Сержантска нашивка - често се използва от някои мотоциклетни клубове, за да отличи офицерите от по-нископоставените членове.
  • Нашивки с години - носят се от много малък брой клубове и показват всяка една година, в която приносителят е бил пълноправен член на клуба си.
Информацията е по данни от Министерството на правосъдието на САЩ.  

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio