Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Kawasaki Racing Team се оттегля от MotoGP.

2801 прочита 31.12.2008 0Коментара Добави коментар bikesportnews.com
Нов удар за моторните спортове e новината, че в четвъртък (01.01.09) Кавазаки официално ще обявят решението да изтеглят своя отбор от MotoGP. Конкретни причини не се споменават, но глобалната финансова криза е главният фактор. При това положение Джон Хопкинс и Марко Меландри ще си търсят нови работодатели. Очертава се на стартовата решетка през април да застанат само 17 състезатели. 

Въпреки огромния ресурс на Kawasaki Heavy Industries компанията никога не е хвърляла неоправдани суми за състезателните си прояви в лицето на Kawasaki Racing Team, за разлика от Хонда например. Ето защо това решение за напускане на най-престижната мотоциклетна надпревара изглежда неоправдано и остава горчив вкус на разочарование във феновете на Зелените.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio